Dit Italiaanse merk, met hoofdzetel in Asolo, is producent van technische & beschermende kleding voor extreme sporten zoals Motorsport, Motorcross, Autosport, BMX en Mountainbike. 
 
De naam Alpinestars is afgeleid van de Engelse vertaling van de Italiaanse bloem “Stella Alpina”, bij ons beter bekend als “Edelweiss”, die hoog in de bergen vlakbij Asolo groeit. Het succesverhaal ontstond in 1963, toen Sante Mazzarolo de eerste producten ontwierp op het moment dat Motorcross een stijle opgang kende. Hij ontwikkelde een schoen die meteen een revolutie in het wereldje ontketende en al snel de aandacht trok van de Belgische MX-legende Roger Decoster. Hij werd meteen ook de eerste ambassadeur van het merk. 
 
Na dit overweldigde succes werd de focus verlegd naar andere gemotoriseerde & niet-gemotoriseerde sporten zoals Formule 1, NASCAR, BMX en Mountainbike. Sinds de jaren 90 werd het assortiment verder uitgebreid. Alpinestars is de leading brand op vlak van beschermende schoenen en kleding. Hoewel ze sinds het ontstaan hard gegroeid zijn, blijven ze steeds trouw aan hun rebelse maar verfijnde stijl en Italiaanse esthetische designs van de jaren 60. 
In het verleden droegen vele grote namen zoals Michael Schumacher en Fernando Alonso Alpinestars producten. Vandaag zijn de ambassadeurs onder andere Max Verstappen, Felipe Massa, Marc Marquez en Stoffel Vandoorne. 
 
Wolvenberg staat in voor de exclusieve distributie van het Cycling assortiment en richt zich zo op de BMX & MTB-scene in de Benelux. Ook in deze disciplines is Alpinestars sterk vertegenwoordigd bij de top-rijders met onder andere Jerome Clementz, Anneke Beerten en Martin Maes.