De knowhow van het fabriceren van hoogtechnologische wieleroutfits kwam er voor de Italiaanse kledingfabrikant niet vanzelf. Het familiebedrijf uit de Dolomieten had destijds al jarenlange ervaring met het produceren van lycra pakken voor cross country. De filosofie blijft ook vandaag nog intact... de best mogelijke kleding ontwikkelen om de fietser sneller, comfortabeler en beter beschermd te maken. Alleen op die manier kan hij ten volle van zijn passie genieten en plezier beleven.

Enkele iconische producten uit de wielerwereld zijn dan ook Sportful branded. Zo zijn een Hot Pack en Total Comfort al een begrip geworden. Met Giara, Fiandre en Bodyfit hebben we nog enkele sterke productfamilies die goed op weg zijn ook een plaatsje in de collectieve fietsgrammatica te veroveren.

Ook al is Sportful for every rider and for every ride, de drijfveer blijft natuurlijk topatleten op het hoogste schavotje krijgen. Dat verwezenlijkten we de afgelopen 30 jaar al ontelbare malen dankzij sterke ploegen als Ariostea, Tinkoff/Saxo, Bahrein-Merida, Trek-Segafredo en natuurlijk het legendarische Mapei. Ondertussen werden er met de Italiaanse Nationale ploeg ook vele Wereld- en Olympische titels verovert.

Vandaag zijn we technisch kledingsponsor van Bora-Hansgrohe. Dankzij deze zeer nauwe samenwerking staan we mee aan het roer van hoe de wielerkleding van morgen eruit zal zien.