Chapter /// collectie David Millar & Castelli

Op 8 mei was David Millar bij Wolvenberg te gast om zijn Chapter /// collectie in de Benelux voor te stellen. Chapter /// staat voor het 3de hoofdstuk van Millar’s leven. Zijn professionele carrière is in 2 stukken op te delen met daartussen een dopingschorsing.

De collectie is een prachtige samenwerking tussen David Millar & Castelli, en zal heel exclusief in de Benelux verkrijgbaar zijn bij een select groepje dealers.

Castelli deed zijn herintrede in het profpeloton in 2007. Saunier Duval verkoos hen toen als geprefereerde kledingpartner en daar reed ook ene David Millar. Ook de jaren nadien bij het toenmalige Garmin fietste hij rond in Castelli. De samenwerking was steeds intensief en Millar was steeds de man die de nodige feedback terugkoppelde aan Castelli. Opnieuw kiest hij dus voor Castelli als geprefereerde partner, deze keer niet bij toeval, maar uit vrije wil.

De flamboyante Brit stond in zijn professionele carrière bekend als één van de meest stijlvolle renners in het peloton en kreeg niet voor niets de bijnaam “Le Dandy”. Na zijn afscheid in 2014 was het dus tijd voor een nieuw hoofdstuk en zette David dit project op poten.

“As my career came to an end I realised I would no longer have that relationship with castelli, I’d have to wear clothing somebody else had designed. I didn’t want that.I wanted to create cycling clothing that was constructed for my new life as a non-racer, only designed for riding not racing, but still with the latest tech and with a collaboration that I’d always known”

De eerste Chapter /// items werden in 2015 gelanceerd en brachten een nieuwe wind op esthetisch vlak in de markt van fietskleding, weliswaar zonder in te boeten aan prestatievermogen. Vandaag is de collectie veel uitgebreider en werden er enkele nieuwe lijnen toegevoegd. Elk product kent zijn eigen achtergrondverhaal en over elk product is minitieus nagedacht.

Eén van die nieuwe lijnen is de Onemorelap collectie, waar het design gebaseerd is de de legendarische Vélodrome in Roubaix. David finishte maar 1 keer in Parijs-Roubaix en dit bracht deze legendarische anekdote met zich mee:

“In mijn laatste jaar 2014 was één van mijn grote objectieven om in Roubaix te finishen, en de 257 km, 28 kasseistroken en 2 ronden op de Vélodrome af te leggen. Ik legde de hele afstand af, maar vergat de laatste ronde af te werken.

Ik stond in het midden van de beroemdste Velodrome ter wereld een Fanta te drinken met een gezicht onder het stof, toen mijn vrouw me vertelde dat ik nog 1 ronde moest afleggen. ONEMORELAP? Ik ben nog altijd gek van deze race en toen we inspiratie zochten voor de collectie kwamen we uit op de koningin der klassiekers” – David Millar

Voor bijkomende informatie kan u altijd contact opnemen met Lode Merckx via lm@wolvenberg.com.

Lode Merckx Brand Manager Castelli/Chapter/// Wolvenberg