Wolvenberg voegt Alpinestars toe aan merkenportfolio

Wolvenberg is verheugd om aan te kondigen dat het met Alpinestars een nieuw topmerk aan zijn portfolio toevoegt. Dit Italiaanse merk, met hoofdzetel in Asolo, is de producent van technische &  beschermende kleding voor extreme sporten zoals Motorsport, Motorcross, Autosport, BMX en Mountainbike.

Het Mountainbike-assortiment van Alpinestars zal vanaf het voorjaar 2018 in de Benelux te verkrijgen zijn. Door de toevoeging van dit merk kan Wolvenberg de specifieke Mountainbike-markt in de Benelux nog beter bedienen. 

De naam Alpinestars  is afgeleid van de Engelse vertaling van de Italiaanse bloem ” Stella Alpina” die hoog in de bergen vlakbij Asolo groeit. Het succesverhaal ontstond in 1963, toen Sante Mazzarolo de eerste producten ontwierp.
Net op dat moment kende de Motorcross-sport een stijle opgang, en Sante zag dat als een grote opportuniteit om zijn talenten te gebruiken. Hij ontwikkelde een schoen die aan alle wensen voldeed voor de motorcrossers. Deze ontketende meteen een revolutie in het wereldje en trok al snel de aandacht van de Belgische MX-legende Roger Decoster. Hij werd meteen ook de eerste ambassadeur van het merk. 

Na dit overweldigde succes werd de focus verlegd naar andere gemotoriseerde & niet-gemotoriseerde sporten zoals  Formule 1, NASCAR, BMX en Mountainbike. Sinds de jaren 90 werd het assortiment verder uitgebreid. Alpinestars  is de leading brand op vlak van beschermende schoenen en kleding binnen de auto- en motorsport. Hoewel ze sinds het ontstaan hard gegroeid zijn, blijven ze steeds trouw aan hun rebelse maar verfijnde stijl en Italiaanse esthetische designs van de jaren 60. 

In het verleden droegen vele grote namen zoals Michael Schumacher, Fernando Alonso en Jenson Button de Alpinestars producten. Vandaag zijn de ambassadeurs onder andere Max Verstappen, Felipe Massa, Marc Marquez en Clément Desalle.  Zelfs de Stig uit het alom bekende Top Gear-programma is voorzien van een volledige Alpinestars outfit.

In de MTB-scene is Alpinestars ook sterk vertegenwoordigd bij de top-rijders. Hieronder alvast een video met endurospecialist Jerome Clementz in de hoofdrol! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *